Gouden stier voor Kenneth S

(Rood 1 (6) – Geel 1 (8) – Er kwamen strafschoppen aan te pas om de laatste seizoenswedstrijd in een beslissende plooi te leggen. Daarin haalde de ervaring van de oldies het van de inzet van de jeugd. ‘Jonkie’ Kenneth S kreeg de (denkbeeldige) trofee van Gouden Stier 2015 en doorbrak zo de jarenlange hegemonie van goalgetter Stephen.

Foto: JA

Kenneth ‘The Bull’ S (Foto: JA)

De oldies van Geel hebben het prestigeduel van de laatste match gewonnen tegen de jonkies van Rood. Nu ja, prestigeduel? De beide teams, netjes op leeftijd ingedeeld, hadden duidelijk respect en wellicht zelfs een beetje angst voor mekaar.

De doelmannen van beide teams keepten een degelijke match, maar moesten toch elk één balletje laten passeren. Geert C opende diep in de tweede speelhelft de score voor de ouwe rakkers, maar hun vreugde bleek van korte duur. Na wroeten en wrochten lukte Pieter L de verdiende aansluitingstreffer. Superoldie Guido had de zege binnen handbereik, toen ref Adelin een strafschop floot in het voordeel van Geel. Maar hij slaagde er ook vanop de stip niet in zijn eerste van het seizoen binnen te tikken.

En dus moest een strafschoppenreeks uitsluitsel brengen. Met twee missers op rij nam Rood een bijzonder slechte start die ze niet meer konden rechtzetten. Guido hielp nog een handje door ook zijn tweede penalty (bewust?) niet binnen te trappen. Maar ervaring haalde het dus toch van snelheid en klasse.

Geen speler of supporter die het zich aan zijn hart liet komen. Daar zorgden een succulente barbecue, gratis bier, wijn en een rist versnaperingen – van chips en nootjes tot een lekker ijsje – wel voor. Voorzitter Bert heeft in zijn maidenjaar alvast het hart van deVeteranen aanhang gewonnen!

Of is toch Kenneth S de nieuwe chouchou? Met 55 doelpunten in 43 matchen troonde hij zich tot de absolute superstier. Stephen Nijs, die wegens verplichtingen in Werchter verstek moest laten gaan, miste zo de laatste kans om orde op zaken te zetten. Met 52 doelpunten kwam hij net een hoedjestruuk te kort. Kenneth S heeft dus de gouden stier. Of beter: is de gouden stier. Want kort na de copieuze feestmaaltijd troonde zijn knappe vriendin hem parmantig mee naar huis… ongetwijfeld om de proef op de som te nemen.

Proficiat Kenneth (en Stephen)!

Het vervolg van de top tien:

  • 45 goals: Hans V, Jeroen C
  • 34 goals: Bart K
  • 26 goals: Andy J
  • 21 goals: Johan C
  • 18 goals: Pieter L
  • 17 goals: Stef L
  • 14 goals: ‘voorzitter’ Bert V

Afspraak op 28 augustus voor een nieuwe clash tegen KWB Bolderberg. Fijne vakantie!

 

Plaats een reactie