Berliner Supertor in der letzten Phase

(Rot 7 – Blau 7) Mit einem Treffer in letzter Minute hat die Rote Manschaft Sonntag ganz unerwartet der Ausgleich gelungen gegen die Sportverein Blau. Es war der Berliner Gastspieler Odwin J von Team Rot, der kurz vor dem Abpfiff, ein meisterhaftes Tor geschossen hat und damit seine Manschaft ein Punktgewinn besorgt hat. Eigentlich würde er am Anfang Torhüter sein, aber er hat sich mehr noch auf dem Feld auszeichnen können.

Odwin viert het zwaar bevochten gelijkspel als een overwinning. (Foto: Ghislain)

Een aanhef in de taal van Goethe, beste sportliefhebber, zodat de heldendaden van onze Berlijnse gastspeler Odwin J ook bij onze Oosterburen niet ongemerkt voorbijgaan. Odwin, zoon van Ref Jef die in de buurt van de Vrunvelden is groot geworden en lang geleden al de kleuren van de Veteranen verdedigde, was na omzwervingen (in Kaapstad en Berlijn) weer in het land. Hij bond op zondag met ons de voetbalschoenen aan.

Ei zo na zou de gastwedstrijd aan hem zijn voorbijgegaan. Er kwamen maar net genoeg spelers opdagen om aan de match te kunnen beginnen. Maar echte Veteranen zetten door. Al kreeg raskeeper Odwin niet de begeerde plek tussen de latten, want de beide doelen waren al ingenomen door licht geblesseerde veldspelers-in-nood.

Team Rood begon sterk en Odwin aus Berlin organiseerde mee vanuit de verdediging de dreiging op het Blauwe doel. In de afwerking liet vooral Hugo zich van zijn scherpste kant zien. De duivel-uit-het-doosje trapte er niet minder dan drie tegen de netten. Maar ook Odwin zelf kon Blauwdoelman Swa in de luren leggen met een link afstandsschot.

Aan de overkant kwam de dreiging van Bart en Johan, met snelle uithalen vanaf de middenlijn naar doel. Goalie Marc liet zich liefst vijf keer verrassen door uithalen van scoremachine Johan, waarvan eenmaal op zeer discutabele strafschop. Maar eerder onbezonnen dan doordacht wist hij zich ook te onderscheiden met enkele kamikazereddingen en hield zo Rood in de match.

In de eindfase lukte Steven de aansluiter en trok Rood met de moed der wanhoop nog op zoek naar de gelijkmaker, langs de lijn luid aangemoedigd door ex-coryfeeën Benny C en Ghislain H die de Duitse vedette kwamen toejuichen. Wat niemand nog voor mogelijk hield, gebeurde pal voor affluiten. Een ultieme aanval werd deskundig door de Berliner star in de netten gewerkt. Odwin droeg de overwinning edelmoedig op aan zijn medespelers met de onsterfelijke woorden van zijn illustere stadsgenote: “Wir haben es geschaft!”

Voor Rood scoorden Hugo (3), Steven (2) en Odwin (2); voor Blauw Johan (5), Bart en Serge.

Plaats een reactie